Održana tribina "Cyberbullying-nova vrsta nasilja" za učenike srednjih škola

18.11.2015. 07:19

Nasilje na Intenetu je aktualni problem u društvu, a naročito među mladima.

Hrvatsko- austrijsko društvo Rijeka je za učenike srednjih škola i ove godine organiziralo tribinu  o nasilju na Internetu koja se održala 17.11.2015. u 18,30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.

U prepunoj Gradskoj vijećnici učenicima i njihovim nastavnicima dobrodošlicu je zaželio zamjenik Gradonačelnika Grada Rijeke, g. Marko Filipović, a ispred organizatora prisutne su pozdravili gđa. Jagoda Špalj, Predsjednica društva i gđica. Ivana Jengić, Predsjednica Vijeća mladih.

Program se sastojao od prikazivanja višestruko nagrađivanog njemačkog filma "Homevideo" redatelja Kiliana Riedhofa iz 2011. godine  te predavanja na temu nasilja na internetu s pravnog i medicinskog aspekta koje su održale doc.dr.sc. Ivana Kunda sa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i doc.dr.sc. Vesna Šendula-Jengić sa Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

Želja organizatora je bila upozoriti mlade na opasnosti s kojima se mogu susresti korisnici Interneta, naročito društvenih mreža, te poticanje odgovornog ponašanja i empatije u međuljudskim odnosima.

 

Fotografije

G. Filipović, zamjenik gradonačelnika (2)Učenici (2) – kopija

Arhiva vijesti